Τροπολογία καταθέτει η ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

0
9

 

  Τροπολογία για τον εκλογικό νόμο κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ, η οποία, μάλιστα, υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του κόμματος, με πρώτη υπογραφή αυτή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των προκατόχων του, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Η τροπολογία προβλέπει την κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών σε τρεις χωριστές εκλογικές περιφέρειες και το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες, που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Για την τροπολογία, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του κόμματος Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι «η ΝΔ κατέθεσε σήμερα, τροπολογία στον εκλογικό νόμο – που συζητείται στην Επιτροπή ακόμα – με την οποία ζητά, ουσιαστικά, από την κυβέρνηση να την αποδεχθεί, προκειμένου να νομοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού αφενός και δεύτερον να κατατμηθεί η εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθηνών σε τρεις επιμέρους εκλογικές Περιφέρειες.

Αυτά είναι σημεία, στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει – εάν συμφωνεί και η Κυβέρνηση – ευρεία συναίνεση. Είναι σημεία τα οποία έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Είναι σημεία τα οποία είναι θετικά και θα μπορούσαν άμεσα να ισχύσουν. Αντιθέτως, η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας επιλέγουν μία διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση, όπως είναι το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και βεβαίως της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Εδώ, λοιπόν, φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις όλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here