Τροπολογίες στο ν/σ για την κινητικότητα ρυθμίζει θέματα διοριστέων του ΑΣΕΠ

 

Τρεις τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 8/97 το 1998 και οι οποίοι διορίστηκαν κατόπιν της προκήρυξης 1ΕΓ/2016.

Στην πρώτη δίνεται η δυνατότητα ανακατανομής σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου υπουργείου. Η δεύτερη αφορά σε ορισμένους διοριστέους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να διοριστούν καθώς οι θέσεις του κλάδου ή της ειδικότητας διορισμού τους περιγράφονται διαφορετικά στους μη εκσυγχρονισμένους οργανισμούς των φορέων διορισμού τους.

Σε αυτούς παρέχεται η δυνατότητα διορισμού σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού τους και με παράλληλη δέσμευση κενής οργανική θέσης της ίδιας κατηγορίας για όσο χρόνο υφίσταται η προσωποπαγής θέση.

Με την τρίτη, γίνεται δυνατή η κατ’ εξαίρεση ανακατανομής σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου υπουργείου με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατόπιν αιτήματος του οικείου υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code