Τσαβούσογλου και Κέρι για την πιθανή έκδοση του Γκιουλέν

0
4

 

H πιθανή έκδοση του αυτοεξόριστου στην αμερικανική επικράτεια ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Εξάλλου η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι Τσαβούσογλου και Κέρι συζήτησαν επίσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, κυρίως την κατάσταση στη Μάνμπιτζ και στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Άγκυρα επιρρίπτει στον Γκιουλέν την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα κι αξιώνει την έκδοσή του από την Ουάσινγκτον. Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος και την καταδίκασε εξαρχής. Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει αποδεικτικά στοιχεία πριν αντιδράσει στο αίτημα έκδοσης του ιεροκήρυκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here