Τσακαλώτος: Η διαπραγμάτευση αρχίζει την Παρασκευή

0
8

To χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» για την τελική συμφωνία, έθεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανέφερε, η διαπραγμάτευση αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εως τις 18 – 20 Αυγούστου.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι το συνταξιοδοτικό ζήτημα που περιλαμβάνει και τις περικοπές στις πρόωρες συντάξεις έχει βγει από την λίστα των προαπαιτούμενων και θα ενταχθεί στον «οδικό χάρτη» του πρώτου εξαμήνου που θα περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015 – 2018.

«Δεν ισχύουν όσα γράφηκαν για τις πρόωρες συντάξεις. Ήταν μεν συμφωνημένο με τους θεσμούς αλλά μας είπαν ότι θέλει περισσότερη μελέτη και θα έρθει μετά τη συμφωνία», ενώ για να υποστηρίξει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα σημείωσε «Έχουμε στενό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να έχουμε συμφωνία εως 18 – 20 Αυγούστου ώστε να είμαστε έτοιμοι για το ομόλογο της ΕΚΤ» πρόσθεσε.

Όσον αφορά  τα μέτρα για τους αγρότες, υποστήριξε ότι ουδέποτε μπήκε σχετική συζήτηση στο τραπέζι με τους δανειστές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν και αυτό το θέμα θα μεταφερθεί στο τελικό κείμενο της συμφωνίας.

«Η λέξη «αγρότες» στα έξι προαπαιτούμενα δεν υπάρχει» και συμπλήρωσε: «Τα κείμενα με τα μέτρα που στείλαμε είναι 18 σελίδες. Αυτά θα γίνουν 180 σελίδες καθώς θα γραφούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε και πως θα γίνουν. Το συνταξιοδοτικό θα μπει εντός του πρώτου εξαμήνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here