Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε, μην το κρύβουμε

0
9
 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως, πρώτη φορά μετά την προκήρυξη των εκλογών, και ομολόγησε ότι η κυβέρνηση του Σύριζα ηττήθηκε (στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές), προσθέτοντας ότι «δεν είναι καλό να το κρύβουμε».

Μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το γεγονός ότι δεν έγινε συνέδριο πριν από τις εκλογές  και επισήμανε ότι το κόμμα «χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, μια στρατηγική που μπορεί να δουλεύει προς την αναδιανομή του εισοδήματος».

«Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές ως κοινωνία για να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ότι υπάρχουν και διαφορετικές κυβερνήσεις», πρόσθεσε. «Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου: κόκκινα δάνεια, πράγματα στην υγεία, στην παιδεία…και θα ήμουν περήφανος αν υπήρχε κυβέρνηση της αριστεράς με 4 πράγματα για να μας θυμάται ο κόσμος».

Απαντώντας τέλος στο ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε την ανησυχία του στο ενδεχόμενο συμμαχικών κυβερνήσεων, καθώς όπως είπε «εγώ θέλω αντιπαραθέσεις πάνω στα επιχειρήματα. Έχω πει την άποψή μου για το Ταμείο. Καταφέραμε να αλλάξουμε την αρχική σύλληψη. Υπάρχουν δυνάμεις που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για το καλό του ελληνικού λαού»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here