Τσακαλώτος σε El Mundo: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πράγματα με τα οποία διαφωνεί

0
6
Ïñêùìïóßá ôïõ íÝïõ õðïõñãïýÏéêïíïìïéêþí Åõêëåßäç Ôóáêáëþôïõ ôçí ÄåõôÝñá 6 Éïõëßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

 

Η κυβέρνηση εφαρμόζει πράγματα με τα οποία διαφωνεί δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  με τους δανειστές, αφού είναι καλύτερο από τη συμφωνία που πρόσφεραν αρχικά.

«Η συμφωνία την οποία υπογράψαμε είναι καλύτερη από αυτή που μας πρόσφεραν αρχικά. Η συμφωνία την οποία μας έθεσαν στο τραπέζι αρχικά ήταν μόνο για πέντε μήνες, συμπεριλάμβανε τέσσερις ελέγχους αξιολόγησης και το Σεπτέμβριο θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε νέα συμφωνία, συνεπώς δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο να πω ότι εκείνη ήταν καλύτερη συμφωνία από αυτή την οποία υπογράψαμε. Συμπεριλάμβανε πάνω κάτω το ίδιο πακέτο μέτρων αλλά θα είχε διαρκέσει μόνο πέντε μήνες. Τώρα έχουμε τρία χρόνια για να θέσουμε σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά και αυτή είναι μεγάλη διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Το μοναδικό που μπορώ σας πω είναι πως ναι, έχουμε κόκκινες γραμμές και ότι η προστασία των πιο φτωχών και των ανέργων είναι απολύτως κεφαλαιώδης για εμάς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τη στήριξη και άλλων αριστερών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και να θέσουμε σε εφαρμογή μία άλλη ατζέντα σχετικά με τις συντάξεις, την ανεργία και το Κράτος Πρόνοιας. Για τριάντα χρόνια οι νεοφιλελεύθεροι κρατούσαν τα ηνία, έφτασε η ώρα να έχουμε μια διαφορετική ατζέντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here