Τσακαλώτος: Ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση

0
4

 

Την ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προτείνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως τονίζει, επιθυμεί ενίσχυση του κλάδου μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη.

«Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές», επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή, προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος, στις προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here