Τσακαλώτος: Η πιο συμφέρουσα λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

0
3

 

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε στη σφοδρή κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μιλώντας περί «σκανδάλου» και «ξεπουλήματος», που θα αιτιολογούσε την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

Τελευταία αφορμή, κατά τη συνεδρίαση του Προϋπολογισμού, να απαντήσει ο υπουργός για το θέμα, δόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «ντεζαβαντάζ» για τους μετόχους με το να υποχρεώνει a priori τους πωλητές των μετοχών να αποδεχθούν οποιαδήποτε τιμής πώλησης.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση είχε δύο «ακραίες» λύσεις για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών, είτε να μετατραπούν στο μέσο όρο της τιμής των τελευταίων 12 μηνών ή να καθοριστεί η τιμή τους από τα βιβλία προσφοράς.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν επέλεξε καμία από τις δύο εναλλακτικές και αποφάσισε να μην μετατραπούν οι τιμές και η επιλογή αυτή, αποδείχτηκε πιο συμφέρουσα. Κάλεσε δε, τον κ. Θεοχάρη να «ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here