Τσακαλώτος: Να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση

0
2

 

Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση, υπερθεμάτισε ο υπουργός Οικονομικών, είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε άμεσα την πρώτη αξιολόγηση.

Ο κ. Τσακαλώτος εστίασε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μία σειρά ζητημάτων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια. Ο ρόλος του υπουργείου, εξήγησε, στην επιτυχή εφαρμογή του οδικού χάρτη του επόμενου χρόνου είναι πολύ σημαντικός. Σχετικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τις κατάλληλες προοπτικές, ώστε να επιτύχει την επιθυμητή λύση.

Έχουμε τις συμμαχίες και την ικανότητα να επιλύσουμε το ζήτημα του χρέους, υπερτόνισε χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση του χρέους, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Το πόσο επιτυχημένοι θα είμαστε, θα εξαρτηθεί και από την Ευρωζώνη» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσακαλώτος.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουμε ότι υπάρχει μία τριπλή κρίση: οικονομική – κοινωνική, στρατηγική – γεωγραφική και κλιματική» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο αυξημένος κοινωνικός έλεγχος είναι το κλειδί για την επίλυση αυτή της τριπλής κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, επικαλούμενος έρευνα του ΟΟΣΑ, διαμήνυσε ότι οι ανισότητες δεν βοηθούν τη διευθέτηση των προβλημάτων της χώρας και δεσμεύτηκε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα έχουν ταξικό πρόσημο.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε παράλληλα, ειδική μνεία τόσο στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας όσο και την εξάλειψη της διαφθοράς.

«Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να δώσει χώρο για παρεμβάσεις σε άλλους τομείς, δηλαδή την υγεία, την παιδεία» πρόσθεσε και κατέστησε αναγκαία την εφαρμογή ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here