Τσακαλώτος: Τελείωσε η πρώτη αξιολόγηση και ουσιαστικά

0
6

 

Το ουσιαστικό τέλος της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προανήγγειλε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «μόλις τελείωσε σήμερα η συνάντηση του ESΜ των διοικητών και έχει και ουσιαστικά τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αύριο θα είναι οι διευθυντές που απλώς θα επικυρώσουν αυτή την απόφαση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που παραμένει».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «στην προηγούμενή μου συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί εξηγήσαμε ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι, έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος. Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες ακόμη τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξης.

Τα θέματα της δικαιοσύνης, τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, σε θέματα οικολογικά, γιατί η ανάπτυξη πρέπει να είναι μια τελείως διαφορετική ανάπτυξη από αυτή που είχαμε πριν από το 2008 που μας έφερε στην κρίση και πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που να βασίζεται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο.

Και αυτό το μοντέλο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι παρά ένα που σέβεται και τους εργαζόμενους και που εξασφαλίζει ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη τα καλά θα μοιραστούν στους πολλούς, και μια ανάπτυξη που θα σέβεται και το περιβάλλον. Σε αυτό, είπαμε και με τον Πιερ Μοσκοβισί ότι προσβλέπουμε σε μια συνεργασία όπως είχαμε αλλά με μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here