Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του

0
4

 

Ο υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα στο ΔΝΤ ότι οι τεχνοκράτες πρέπει να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας και τονίζει ότι στο Εurogroup της 22ας Απριλίου θα πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως το ΔΝΤ θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του κατανοώντας πως η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα με κοινωνικά κεκτημένα.

Όπως σημειώνει υπό αυτήν την έννοια η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μπορεί και να είναι αποδεκτή.

«Το ΔΝΤ, όπως και οι άλλοι θεσμοί, δεν έχουν μια ταυτόσημη άποψη. Υπάρχει το ΔΝΤ της Λαγκάρντ που μιλάει για τη δίκαιη ανάπτυξη (inclusive development – δηλαδή που δεν αφήνει κανέναν πίσω) και υπάρχει το ΔΝΤ των τεχνοκρατών που είναι κολλημένοι (προφανώς όχι όλοι) στα οικονομικά ιδεολογήματα της δεκαετίας του ‘80.

Το να ζητάς μεγάλο μέρος της αναπροσαρμογής του φόρου εισοδήματος να έρθει μέσα από τη μείωση του αφορολογήτου φαίνεται σαν να μην έχεις καμία μέριμνα για την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε βέβαια κατανόηση για τη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας», λέει ο Ευ. Τσακαλώτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here