Τσιόδρας: Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιο ήταν το plan Χ

0
6

 

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιο ήταν το περιβόητο plan x» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για «διαδικασία μη διαπραγμάτευσης, τζόγου, η οποία μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο».

«Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τι πραγματικά συνέβη, γιατί το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά -86 δισ. κατά τον κ. Στουρνάρα (σσ: τον διοικητή της ΤτΕ), 100 δισ. κατά τον κ. Ρέγκλινγκ (σσ: επικεφαλής του ESM) – η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε πάρα πολύ» είπε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι «αποκαλύπτονται πράγματα, τα οποία νομίζω ότι δεν θα πρέπει να μείνουν κρυφά». Για το plan x «λέει ο κ. Βαρουφάκης, λέει ο κ. Γκάλμπρεϊθ, ο κ.Χουλιαράκης, δεν τον ξέρω τον κ. Γκάλμπρεϊθ, τη στιγμή που πήγαιναν μαζί στις Βρυξέλλες».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Τσιόδρας παρατήρησε ότι «θα έπρεπε να ανοίξει πριν από τις προηγούμενες εκλογές, αν ο κ. Τσίπρας ήταν συνεπής με τη θέση του περί απλής αναλογικής, και όχι αφού πήρε και το δεύτερο μπόνους».

Σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίοδρας επισήμανε ότι το Ποτάμι προτείνει «να υπάρχει μία καλύτερη κατανομή των εξουσιών άρα μία λελογισμένη ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας». Για τον τρόπο εκλογής του τόνισε: «Συμφωνούμε καταρχάς στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών».

Πρότεινε «να δημιουργηθεί ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα αποτελείται από τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους των δύο μεγαλύτερων πόλεων σε κάθε νομό, έτσι ώστε να υπάρχει και ευρύτερη νομιμοποίηση, τους πρώην πρωθυπουργούς, τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here