Τσίπρας: Είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή μιας άτακτης χρεοκοπίας

0
8
Swearing in ceremony of new government, Athens, Greece on July 18, 2015. / Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, Αθήνα, Ελλάδα στις 18 Ιουλίου 2015.

Είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή μιας άτακτης χρεοκοπίας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός.

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της συμφωνίας των δανειστών ή την καταστροφή μας» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «την απόφαση αυτή την πήραμε όχι κοιτώντας στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης , αλλά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τα οποία θα πλήττονταν».

Σε όσους λένε ότι υπήρχε και τρίτη επιλογή, η έξοδος της χώρας από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «χωρίς καμία δυνατότητα στήριξης από φίλιες δυνάμεις κάτι τέτοιο θα σήμαινε υποτίμηση, σκληρή λιτότητα και επιστροφή στο ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα».

«Όποιος δεν το βλέπει ή εθελοτυφλεί η κρύβει την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο, λέγοντας «φθάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία».

Κάλεσε όσους διαφωνούν με τη νέα συμφωνία να μιλήσουν με επιχειρήματα και να εξηγήσουν ποιες θα ήταν οι εναλλακτικές που είχε η κυβέρνηση μπροστά της.

«Ήρθε η ωρα να πούμε καθαρά και έντιμα την άποψή μας χωρίς περιστροφές ποιες επιλογές είχαμε και έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here