Τσίπρας: Έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης

0
11

 

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση, θα συμβάλλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.

Κατά τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρ’ ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στην διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here