Τσίπρας για μεταναστευτικό: Η χώρα μας περνάει μια κρίση μέσα στην κρίση

0
6

Η χώρα μας περνάει μια κρίση μέσα στην κρίση, δήλωσε αναφερόμενος στο μεταναστατευτικό ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας,  λίγο πριν από την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ανέφερε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης όπου οι ροές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.

Ειδικότερα τόνισε ότι οι ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής, και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Αν και εξέφρασε τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ζήτησε παράλληλα να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ε.Ε..

Μάλιστα, σημείωσε ότι στο θέμα αυτό θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στον δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση.

Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, επέμεινε ο κ. Τσίπρας, ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του.

Επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, διότι, όπως είπε, από εκεί δεχόμαστε 2 εκατ. πρόσφυγες και τόνισε ότι η ίδια συζήτηση πρέπει να υπάρξει και με άλλες χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here