Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης -Πούτιν: Καμιά εξαίρεση στο εμπάργκο

0
10

Με τη φράση «Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης, το οικονομικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και στα όργανα της Ευρώπης θα βρεθεί λύση», ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως στην κριτική που ακούγεται για την επίσκεψή του στο Κρεμλίνο, σε μια εποχή μεγάλης έντασης Ευρώπης και Αμερικής με τη Ρωσία.
«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και, παρά το βαρύ πλήγμα που έχει υποστεί, δεν έχει χάσει τη γεωπολιτική της δυναμική», είπε χαρακτηριστικά.

Με θερμά λόγια μίλησε για την Ελλάδα και ο Πούτιν, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει κάποιες ελαφρύνσεις στο εμπάργκο που έχει επιβάλει στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Αντίθετα, τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις για μια χώρα.
«Συζητήσαμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τα αγροτικά προϊόντα, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσουν τα προβλήματα είναι να τελειώσουμε τον οικονομικό πόλεμο», σημείωσε με έμφαση.

Ανακοίνωσε, πάντως, ότι υπάρχει ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στάθηκε στην επιθυμία των ρωσικών σιδηροδρόμων να εκσυγχρονίσουν τη γραμμή της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here