Τσίπρας: Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα (VIDEO)

0
6

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίστηκε στις καταστατικές της αρχές τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα εκ μέρους του ευρωπαϊκού και του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναχώρησε άμεσα για την Αθήνα.
Με το ρολόι να μετρά ανάποδα ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες εντός της ημέρας. Και ενώ τα περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο και με τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός μόλις φτάσει στην Αθήνα θα συγκαλέσει κυβερνητικό ή υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τα στελέχη της κυβέρνησης για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και για τις κινήσεις που σχεδιάζονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στις Βρυξέλλες φαίνεται να παραμένει από την ελληνική αποστολή μόνον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, επιστρέφει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο.

Από το πρωί πάντως, πολλά κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αρκετές υποχωρήσεις, θεωρώντας παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here