Τσίπρας: Η επόμενη τριετία θα είναι δύσκολη

0
3

 

H επόμενη τριετία θα είναι δύσκολη παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η δυσκολότερη δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι το 2016.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα capital controls επιβάρυναν την οικονομία», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «σε μία περίοδο αστάθειας και εξελίξεων η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και διεθνώς. Η διεθνής θέση της χώρας από μαύρο πρόβατο σταδιακά αναβαθμίζεται».

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί υπάρχουν επικίνδυνα σχέδια ακραίων. Όπως για παράδειγμα την απομάκρυνση της χώρας από τη Σέγκεν. Αυτά όμως διαψεύστηκαν, το δυστύχημα όμως είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι και δημοσιογραφικά συγκροτήματα που στο πάθος τους κατά της κυβέρνησης αξιοποίησαν αυτή την παραφιλολογία, ακόμα και κατά το συμφέρον της χώρας, δεν τους έχει μείνει κάτι παρά την ταύτιση τους με αυτές  τις δυνάμεις για την αποσταθεοποίηση  και την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμια. Κάποιοι θέλουν τη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ευρώπη για να φτιάξουν την Ευρώπη δυο ταχυτήτων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα αποχωρήσουμε από τη συγκεκριμένη στάση αρχών. Θα δίνουμε μάχες για να υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους, στο πλαίσιο μίας δύσκολης συμφωνίας αλλά που έχει προοπτικές διεξόδου της χώρας από την κρίση» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε  τη ρύθμιση των 100 δόσεων λέγοντας ότι «έδωσε ανάσα». Επέμεινε ότι ο συνδυασμός της προστασίας της α΄ κατοικίας, των 100 δόσεων και της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους. Υπογράμμισε ότι «χθες κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα στην διαπραγμάτευση το γεγονός ότι θα διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ».

Παράλληλα, δήλωσε ότι ξεκινά ο μεγάλος αγώνας για την προστασία των συνταξιούχων, ο αγώνας για τη μεταρρύθμιση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

«Σκοπός μας, όπως είπε, είναι οι επόμενες γενιές να πάρουν σύνταξη και όχι φιλοδώρημα. Θεωρήσαμε σωστό να καλέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις για να καταρτίσουμε ένα σχέδιο στις συντάξεις όχι για να μοιραστούμε την ευθύνη, αυτά είναι για να τρέφονται οι κίτρινες φυλλάδες» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here