Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει τη Δευτέρα. Δε θα είναι κυβερνητικό φερέφωνο

0
8

O πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της νέας ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη και τους ζήτησε να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Όπως τους είπε, πρώτο μέλημά τους πρέπει να είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων.

«Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα «εργαλειοποίησης»» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους δύο άνδρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ραντεβού για νέα συνάντηση μαζί τους στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here