Τσίπρας και Παππάς περιμένουν ως δώρο εξ ουρανού το λουκέτο στο Mega

0
18
Νομίζω πως αν έκλεινε το Mega τουλάχιστον δυο άνθρωποι θα γίνονταν ευτυχισμένοι: ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, δηλαδή ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης της χώρας.
Και αν κάποιοι διατηρούσαν την παραμικρή αμφιβολία, θα πρέπει να πείσθηκαν από την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας στους μετόχους του σταθμού, με αφορμή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Τηλέτυπος Α.Ε (δια του προέδρου της Σταύρου Ψυχάρη) για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Το εντυπωσιακό στην υπόθεση δεν είναι η σφοδρότητα των πυρών στην ιδιοκτησία του καναλιού. Έτσι κι αλλιώς, ο Σύριζα από το 2011 έχει κάνει σημαία τον πόλεμο κατά των ΜΜΕ -και όταν μιλά για διαπλοκή, κατά πρώτο λόγο το Mega και τους εκδότες του εννοεί. Εκείνο το οποίο κάνει τη διαφορά είναι η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και η απόλυτη αδιαφορία για την τύχη των συνολικά 500 εργαζομένων.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μετέτρεψε σε αντιπάλους του μόνο τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη, αλλά και τους προβεβλημένους δημοσιογράφους του σταθμού -τους οποίους δεν μπήκε καν στον κόπο να διαχωρίσει ποτέ από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους διοικητικούς, τους ειδικούς στην ψυχαγωγία και στο marketing. Δημιούργησε, έτσι, την εικόνα σε πολλούς ότι αρκεί να δουλεύεις στο Μega για να είσαι διαπλεκόμενος και τσιράκι της εξουσίας…
Σήμερα δε οι μέτοχοί του, με την αδυναμία τους να συνεννοηθούν μεταξύ τους και με τις τράπεζες, έχουν προσφέρει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης. Οι τραπεζικές καταθέσεις -ύψους πάνω από 4 εκατ ευρώ- έχουν παγώσει, οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 2 μήνες και αντιδρούν με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, και η Τηλέτυπος ΑΕ διαμηνύει ότι πιθανότατα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει 3 εκατ ευρώ -χωρίς να τα δεσμεύσουν οι τράπεζες- ώστε να μετάσχει στο διαγωνισμό για την εξασφάλιση μιάς εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Αποκτά, έτσι, το δικαίωμα ο υπουργός Επικρατείας να επιρρίψει την ευθύνη για τη στάση πληρωμών των εργαζομένων στον πρόεδρο του σταθμού. Και, περαιτέρω, να στοιχειοθετήσει την κατηγορία ότι κεφάλαια έμπαιναν στο κανάλι μόνο όσο τα έδιναν οι τράπεζες -όταν έκλεισαν την κάνουλα, οι ιδιοκτήτες του αρνήθηκαν να βγάλουν λεφτά από τις τσέπες τους. Αν, λοιπόν, δε βρεθεί κάποια λύση και οι μέτοχοι δεν επενδύσουν χρήματα, θα προσφέρουν ένα ανέλπιστο επιχείρημα για την ύπαρξη της διαπλοκής στην κυβέρνηση.
Πώς, λοιπόν, να μην περιμένουν πώς και πώς το λουκέτο στο Mega οι κυβερνώντες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here