Τσίπρας καλεί Μέρκελ και Ολάντ

0
10

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ  είχε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την αναγκαία στήριξη για να φτάσει η χώρα στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, χωρίς να έχει χρεοκοπήσει και χωρίς οι τράπεζες να έχουν οδηγηθεί σε πλήρη ασφυξία.

Γνωρίζοντας ότι οι 18 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν το αίτημα για παράταση ενός μήνα του μνημονίου και έχοντας τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει την ενίσχυση των τραπεζών από την 1η Ιουλίου (την Τετάρτη, δηλαδή) ζήτησε τη συνδρομή των δυο Ευρωπαίων ηγετών.

Όπως όλα δείχνουν, τίποτα συγκεκριμένο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει, καθώς η άποψή τους είναι ότι προχώρησε σε μονομερή κίνηση, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις και δηλώνοντας ότι θα θέσει σε Δημοψήφισμα την πρόταση των θεσμών, εισηγούμενος μάλιστα την απόρριψή τους. Πολύ περισσότερο όταν τη στιγμή που η κυβέρνηση εξήγγειλε το Δημοψήφισμα, οι θεσμοί κατέθεταν νέες βελτιωτικές προτάσεις -απόδειξη ότι το προηγούμενο πακέτο δεν ήταν το τελευταίο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here