Τσίπρας: Καλώ σε εθνικό διάλογο για τα μεγάλα εθνικά θέματα

1
6
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στην είσοδο για να υποδεχτεί τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, την Πέμπτη 7 Μαϊου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

«Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο», τονίζει με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξη με τίτλο «Καλώ σε εθνικό διάλογο για τα μεγάλα εθνικά θέματα» ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι οι αναγκαίες μάχες πρέπει να δοθούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ.Τσίπρας αναφέρει πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο «οδικό χάρτη». Ξέρει πολύ καλά πού θέλει να φτάσει και ξέρει επίσης και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Κάνει ειδική αναφορά για το προσφυγικό και τη στάση της Ευρώπης και δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ενώ δηλώνει με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Δεν αποφεύγει, τέλος, να «βαθμολογήσει» τους υπουργούς του, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αποτίμηση θα γίνει με τη λήξη του εξαμήνου.

Για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ο κ.Τσίπρας δηλώνει «Σέβομαι λοιπόν την απόφαση του Γαβριήλ, αλλά δεν την κατανοώ. Από την άλλη οφείλω να του πιστώσω το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση, ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή».

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αναφέρει ότι «πέρα λοιπόν από τις κορώνες κινδυνολογίας, η πραγματικότητα είναι ότι υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων. Η τελική ρύθμιση, που διασφαλίζει προστασία του 60% των οφειλετών «κόκκινων» στεγαστικών, μας δικαιώνει»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα χρόνο έψαχνε στα λεξικά ο βλάκας για να βρει τι θα πει εθνική συνεννόηση. Τα έκανε σκατά και τώρα τα πασαλείβει στη μούρη του. Είναι ο πιο ανεύθυνος και επικίνδυνος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here