Τσίπρας: Καθαρή εντολή για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις

0
4

 

Συνεδριάζει το επιτελικό όργανο στην Κουμουνδούρου και αναζητεί τις θέσεις και το πως θα κατανεμηθούν τα υπουργεία.

Στην εισήγησή του στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης επτάμηνης περιόδου.

Ως άμεσο στόχο της επόμενης περιόδου προσδιόρισε την πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, τη διεύρυνση του εδάφους που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους.

«Ταυτόχρονα» υπογράμμισε «θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ενός σύγχρονου πλουραλιστικού φορέα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here