Τσίπρας: Με πείσμα και σκληρή δουλειά μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα

0
13

Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές, η οποία στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, εγκαινίασε στα Διαβατά ο Πρωθυπουργός, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Το μήνυμα είναι ότι πάρα τις συνθήκες της κρίσης, της οικονομικής δυσκολίας, των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και κοινωνία, έχουμε τη δυνατότητα με πείσμα και σκληρή δουλειά να δημιουργούμε, να παράγουμε, να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο ίδιος, «σήμερα εγκαινιάζουμε, όχι μόνο μία νέα αρχή για τις φυλακές Διαβατών, αλλά μία νέα αντίληψη για τη σωφρονιστική πολιτική. Μία αντίληψη που έχει στο επίκεντρό της την επιείκεια και τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της μονάδας, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη -που ήταν παρών στα εγκαίνια- επί της θητείας του οποίου ξεκίνησε το έργο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παράθυρο ελπίδας» την αυτόνομη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ-Προμηθέας για κρατούμενους χρήστες.

«Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα», τόνισε.

Ανακοίνωσε, δε, ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η έναρξη συνεργασίας των φυλακών Κορυδαλλού με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν για την ψυχιατρική περίθαλψη κρατουμένων και η δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μέσα σε τρεις φυλακές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here