Τσίπρας: Μην ζητάτε εκλογές, ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά

0
2

 

«Μην ζητάτε εκλογές, ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές, κάνοντας λόγο για «επώδυνη επιλογή ευθύνης».

«Μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα, αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μετανιώνω, ούτε που πάλεψα όσο κανείς, προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που αποφάσισα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου», ανέφερε.

Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι « εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία αυτή ηταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή».

«Το πραγματικό δίλημμα που μας τέθηκε ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλουμε το χρέος πιστεύοντας ότι αυτομάτως έτσι θα μειωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here