Τσίπρας – Μπάιντεν μίλησαν για προσφυγικό και ενέργεια – Απόψε το μήνυμα Ομπάμα για Ελλάδα

0
3

 

Μήνυμα προς την Ελλάδα αναμένεται να στείλει απόψε (Δευτέρα) ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Αφορμή θα αποτελέσει η προγραμματισμένη ειδική τελετή που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος από το 1986 για να τιμήσει την 25η Μαρτίου. Ως είθισται, o εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και παραγόντων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στέλνει τα δικά του μηνύματα στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αλέξης  Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζό Μπάιντεν. Επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος. Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here