Τσίπρας: Οι απαιτήσεις για περικοπές κύριων συντάξεων δε θα γίνουν αποδεκτές

0
6

 

Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών επισήμανε ο πρωθυπουργός στη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι υπάρχει κοινό έδαφος στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι θα προστατευτούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη  συμφωνία για το προσφυγικό. Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη.

Πάντως, είπε,  το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, και αυτό καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη συμφωνία και τη διεθνή νομιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here