Τσίπρας: Οι ΗΠΑ μας βοήθησαν στη διαπραγμάτευση

0
6

Οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ελλάδα κατά την διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.

Ένα 24ωρο μετά το διπλό τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και παραμονή της συνάντησης του με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμετ Τζον Κέρι, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την βοήθεια που του παρείχε η Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα.

«Σ’ αυτήν δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στην μάχη της απομείωσης του χρέους, ζήτημα που ανέδειξε με την παρουσία του στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τόνισε: «Aυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι με όλες τις δυνάμεις μας μέσα στην Ελλάδα και έξω από την χώρα Και γι’ αυτό αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω την μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας κρίσιμης διευθέτησης του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα» .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, ενώ απευθυνόμενος προς τους ομογενείς τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για το τρόπο που η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε τις προσφυγικές ροές.

«Είμαστε περιτριγυρισμένοι από αστάθεια και βρισκόμαστε σε κρίση, αλλά η χώρα παραμένει σημείο σταθερότητας. Πρέπει να είστε περήφανοι ως Έλληνες γιατί παρά την κρίση που ζούμε και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια κρίση και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια δεύτερη κρίση, όπως αυτή του προσφυγικού, δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας και ο ελληνικός λαός ξεπερνάει την κρίση αλλά πρώτα με αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για την στάση στο μεταναστευτικό άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας, δείχνουμε το καλό πρόσωπο της Ευρώπης από ανθρώπους που έδιναν από το υστέρημα τους στους πρόσφυγες, όπως του φούρναρη στην Κω, την ώρα που κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύψωναν τείχη και έριχναν σφαίρες πλαστικές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here