Τσίπρας σε Βαρουφάκη: Πες στην Παναρίτη να παραιτηθεί ΤΩΡΑ…

1
16

Σας έγραφα χθες το μεσημέρι ότι επίκειται παρέμβαση Τσίπρα για το θέμα της Έλενας Παναρίτη που έβαλε «μπουρλότο» στον Σύριζα.

Η παρέμβαση, λοιπόν, έγινε στον Γιάννη Βαρουφάκη χθες βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Η απόφαση για τον διορισμό της στο ΔΝΤ έπρεπε να να ανακληθεί και το μόνο θέμα προς συζήτηση ήταν ο χειρισμός, ώστε να μην στραπατσαριστεί ο υπουργός Οικονομικών (που είχε σπεύσει να ανακοινώσει δημόσια το όνομά της) και εξαναγκαστεί, έτσι, σε παραίτηση.

Η συμφωνία ήταν να μην ανακοινώσει κανείς από τους δυο την ανάκληση του διορισμού της, αλλά να δοθεί στην ίδια η δυνατότητα να παραιτηθεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση. Έτσι, ίσως και μέσα στην ημέρα, αναμένεται να δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό της. Το μόνο θέμα είναι με ποιο επιχείρημα θα συνοδεύει την «απόφασή» της.

Ο πρωθυπουργός αρχικά είχε αποφασίσει να μεταθέσει την ανακοίνωση της απόφασής του για μετά τη συμφωνία με τους δανειστές. Όταν, όμως, είδε τον δημόσιο ορυμαγδό επέλεξε να κινηθεί αμέσως. Η συγκέντρωση πάνω από 40 υπογραφών βουλευτών του Σύριζα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Άλλωστε, όπως έγραφα και χθες, θα χρειαστεί τη συναίνεση των βουλευτών του στο απείρως σημαντικότερο ζήτημα της υπό διαμόρφωση συμφωνίας με τους δανειστές…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το αρθρο σου γράφει:

    «Τσίπρας σε Βαρουφάκη: Πες στην Παναρίτη να παραιτηθεί ΤΩΡΑ»

    ΛΑΘΟΣ: Επρεπε να γραφει «Βαρουφ παραιτήσου ΤΩΡΑ!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here