Τσίπρας σε υπουργούς: Κόψτε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις

0
4

Eντολή να κόψουν αμέσως τις συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις και να ασχοληθούν με τους τομείς ευθύνης τους έδωσε στους νέους υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

«Σταματήστε να βγαίνετε στις πρωινές εκπομπές, υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν, όπως οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, αλλά και η κυβερνητικός εκπρόσωπος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα νέα μέλη της κυβέρνησης να σηκώσουν τα μανίκια τους και να εργαστούν με ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα και ταχύτητα, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στη θέση που της ανήκει.

«Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπία των δανειστών και θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη με πρόσημο την προστασία των αδύνατων. Μια Ελλάδα που θα κρατάει εδώ τους νέους επιστήμονες» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος είναι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει σύντομα η συζήτηση για το χρέος.

«Έχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων για να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για το χρέος όπως προβλέπεται στη συμφωνία και ταυτόχρονα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τα δύο αυτά θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα καθώς η μεν αναδιάρθρωση χρέους θα ξανακάνει την ελληνική οικονομία ελκυστική και ασφαλή στις αγορές ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν γίνει όπως πρέπει να γίνει μπορεί να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Γνωρίζουμε τα δύσκολα σημεία αφού εμείς τα διαπραγματευτήκαμε και γι αυτό γνωρίζουμε τον τρόπο να βρούμε αντίδοτα όπου θα υπάρξουν παρενέργειες» σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ανοιχτά πεδία λέγοντας ότι θα δώσουμε τη μάχη με σχέδιο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι προς οφελος του ελληνικού λαού. Έφερε ως παραδείγματα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας για τη συντομότερο δυνατόν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και το θέμα του νέου ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ και τα ισοδύναμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ είπε:  «Έχουμε αναπροσανατολίσει το ΕΣΠΑ σε τομείς της νέας τεχνολογίας ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον χώρο αυτό αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα» επισημαίνοντας ότι έχουμε κάνει βήματα αλλά έχουμε να κάνουμε περισσότερα.

Προανήγγειλε ότι άμεσα με το που θα ανοίξει η Βουλή θα κατατεθούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, το νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου των καπνικών, το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, το νομοσχέδιο για τους αγρότες και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα οργανωτικά για την κυβέρνηση, προτείνοντας τρεις κύκλους διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα.

Ο πρώτος κύκλος, είπε ο κ. Τσίπρας, αφορά το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο οποί θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι η παραγωγή και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Δεύτερος κύκλος θα είναι αυτός του συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής που θα συσταθεί άμεσα και τα οποία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Τρίτος κύκλος, είπε ο κ. Τσίπρας, θα είναι το ΚΥΣΕΑ το οποίο όμως δεν θα συνεδριάζει για να παίρνει αποφάσεις αλλά και θα χαράσσει πολιτική.

Τέλος,  τους κάλεσε να σταματήσουν άμεσα τις συνεχεις τηλεοπτικές εμφανίσεις. «Σας επέλεξα για υπουργούς και όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές των καναλιών. Υπάρχουν άλλοι γι’ αυτό. Οι βουλευτές, οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, η κυβερνητική εκπρόσωπος. Σας διαβεβαιώνω ότι μιλάει κανείς καλύτερα όποιος μιλάει με τα έργα του. Το σύνθημα πρέπει να είναι λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here