Τσίπρας: Σημασία έχει ακόμα κι όταν σε ρίξουν να σηκωθείς

0
2

 

Μήνυμα ότι «μπορούμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε τη μάχη» έστειλε από το Αιγάλεω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «σημασία έχει ακόμα κι όταν σε ρίξουν να σηκωθείς και να συνεχίσεις τη μάχη». Άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο να επιστρέψει».

«Μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη δώσαμε μάχες μεγάλες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας οι ρίζες μας πάνε βαθιά».

«Ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γυρίσει πίσω» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίζουμε να δίνουμε τις μάχες και στο μέλλον».

«Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για μία προσπάθεια, ώστε «να βγει η Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι, στο οποίο την έριξαν οι πολιτικοί του χθες».

Όπως ανέφερε, σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές, αλλά και ένα καλά μελετημένο σχέδιο ακραίων κύκλων και εκπροσώπων των κατεστημένων.

«Επιμείναμε να ματώνουμε, προκειμένου ο λαός μας να πάψει να ματώνει άλλο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι «όλο το πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα και τους νικήσαμε». «Έτσι και τώρα, μόνοι μας και όλοι τους, θα τους νικήσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα στη συμφωνία, κάνοντας λόγο για απειλές, ενώ τόνισε ότι πλέον δεν συζητείται αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά ποια θα είναι η έκταση της αναδιάρθρωσης.

Όπως εκτίμησε, τα πιο δύσκολα είναι πια πίσω μας. «Μπροστά μας βρίσκεται ελπίδα. Όχι μια ελπίδα ως μάνα εξ ουρανού. Όχι ως θαύμα που θα μας σώσει αλλά μια ελπίδα που θα ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε μια νέα αρχή», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, εξαπέλυσε «βολές» κατά της Ν.Δ. «Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους να τελειώσουν μαζί μας. Για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής», σημείωσε.
Παράλληλα, καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη παλαιοκομματισμό, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «χρωστάει στις γνωστές λίστες».

«Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δείτε. Ε λοιπόν δεν σφάξανε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο τ. πρωθυπουργός στάθηκε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, κάνοντας λόγο για δείγμα γραφής, «αν και κυβερνήσαμε μόνο επτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας».

Συνεχίζοντας, άφησε αιχμές για τους «τριάντα βουλευτές που έριξαν την κυβέρνηση της Αριστεράς», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα: «Με τη Ν.Δ. και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here