Τσίπρας – Σουλτς συμφώνησαν η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα

0
3

 

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας» έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter σχετικά με τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κοινός τόπος επί της ουσίας και επί της διαδικασίας διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανέφεραν στη συνέχεια κυβερνητικές πηγές.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης και του γεύματος εργασίας που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αποδέχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Ο πρωθυπουργός αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Μίλησαν για περίπου μία ώρα χωρίς παρουσία συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αποχωρώντας από το Παρίσι ο πρωθυπουργός κι εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here