Τσίπρας-Σουλτς θα επιβλέψουν την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων

 

 Από πολύ πρωί θα ξεκινήσει την Τετάρτη η ημέρα των Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς καθώς θα βρεθούν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 7 παρά τέταρτο τα χαράματα, για να επιβλέψουν την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα προς το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που διένειμε το μέγαρο Μαξίμου:

Την Τετάρτη στις 06:45 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης.

Στις 07:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης των Αλέξη Τσίπρα, Martin Schulz, Jean Asselborn και Δημήτρη Αβραμόπουλου, χωρίς δυνατότητα ερωτήσεων από του δημοσιογράφους.

Εν συνεχεία στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Schulz.

.Στις 10:40 με το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Schulz θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Schulz στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*