Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση όλων μας η ενότητα

0
5
Left Coalition Party leader, Alexis Tsipras gestures while addressing his supporters, during party's main pre-election rally in central Athens Omonia square on May 3, 2012. The slogan reads' Turnout in Greece-message to Europe'. Crunch elections in Greece on May 6 may not produce a government with a strong enough mandate to push through yet more austerity cuts to satisfy Athens' international creditors. Sunday's election is expected to see Greek voters, many of them fed up with grinding austerity drives, vote for parties that say they would scrap deals with the EU and IMF. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/GettyImages)

 

Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, τώρα είναι η ώρα για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, σε τομείς που δεν συνδέονται με την διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της αριστεράς.

Είναι αδιανόητο να εγκαταλειφθεί η προοπτική αυτή, που ανοίγει για πρώτη φορά στον τόπο μας, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Όπως επισήμανε, απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.

«Αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε από την κοινωνία και οφείλουμε να το ακούσουμε» τόνισε, υπερθεματίζοντας ότι υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Όσον αφορά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ανέφερε ότι έκλεισε ένας κύκλος 6μηνης πολιτικής πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας ότι ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά.

«Πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δις για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δις αναπτυξιακό πακέτο), όπως επίσης και τα λάθη που κάναμε» διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει σοβαρότατες πολιτικές διεργασίες, γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και την πολιτική της Ευρωζώνης.

Μια αριστερή ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, οφείλει να διαμορφώσει τις συμμαχίες και να δώσει την μάχη σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη για απομείωση του χρέους, η οποία ομολογείται πλέον ανοιχτά, και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της πρόσφατης ελληνικής διαπραγμάτευσης.

«Υπάρχουν περιθώρια στην διαπραγμάτευση, που πρέπει να εξαντληθούν ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη: εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις» υπερθεμάτισε ο Αλ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει σημασία να υπάρχει μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εκ μέρους του λαού και της κοινωνίας, και όχι μια κυβέρνηση που σχεδιάζει από κοινού με τους δανειστές, όπως οι προηγούμενες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here