Τσίπρας στους New York Times: «Ζουρλομανδύας» οι πολιτικές Βερολίνου και Βρυξελλών

0
21

 

 

  Οι Βρυξέλλες είναι το βασίλειο της γραφειοκρατίας, δήλωσε σε δημοσιογράφο των New York Times ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας προβληματισμένος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε επίσκεψή του στην Αθήνα δέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Jim Yardley συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει επιλυθεί και ότι η «συνταγή» της λιτότητας αποδείχθηκε το λάθος φάρμακο. Επιτέθηκε στις πολιτικές Βερολίνου και Βρυξελλών, λέγοντας πως αποτελούν έναν «ζουρλομανδύα» και διερωτήθηκε γιατί η οικονομική ανάκαμψη ήρθε πολύ πιο γρήγορα στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη.

«Νομίζω δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος σου», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δουλειά πλέον του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να εφαρμόσει αυτό που θεωρεί λάθος φάρμακο, ελπίζοντας ότι η χώρα του δεν θα εκραγεί ενώ θα την κάνει πιο ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές και στη συνέχεια να προσπαθήσει να «ανακτήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο Τσίπρας ανέφερε ότι ακόμα θεωρεί τον εαυτό του ευρωπαϊστή και ότι ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη της», σημείωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις Βρυξέλλες το βασίλειο της γραφειοκρατίας, ένα μέρος όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και όπου οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

«Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον», υπογράμμισε.

Πηγή: Εuro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here