Τσίπρας: Συμβολικό το ποσό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

0
4

 

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχει λάβει ένα συμβολικό ποσό για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά η μάχη των πολιτών δεν είναι συμβολική, είναι ανεκτίμητη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διάσκεψης για τη Συρία στο Λονδίνο.

Υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτή την κρίση και ζήτησε η αντιμετώπιση του ζητήματος να γίνει με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, «δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα» σημείωσε.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα η οποία «έχει βιώσει τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης και επιμένουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με βάση της ανθρωπιστικές αξίες».
Ζήτησε ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης και εκτίμησε ότι η κρίση αυτή θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια.

Αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε σε εκατομμύρια Σύριους αν η Τουρκία, ο Λίβανος είχαν αποφασίσει να χτίσουν τοίχους ή όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έλεγαν δεν θέλουμε μετανάστες».
Επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας και βοήθειας προς τις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία και φέρουν το βάρος εκατομμύρια προσφύγων καθώς και την παύση των εχθροπραξιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here