Τσίπρας: Θα παλέψουμε, θα ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε

0
10

Με τη φράση «θα παλέψουμε, θα συγκρουστούμε, θα ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε» έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση επί του προυπολογισμού, η οποία χαρακτηρίστηκε από την πλήρη άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παράσχουν έστω και το ελάχιστο συναίνεσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αρνείται να στοιχηθεί στην εθνική γραμμή, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις, και επιμένει στη λογική της άρνησης παρότι έχασε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε μόλις 7 μήνες.

» Μας λείπουν 400 εκατ ευρώ, έχουμε βρει το απαιτούμενο 1,4 δισ. Ελάτε να φτιάξουμε μέτωπο απέναντι στους δανειστές, αντιπροτείνοντας ισοδύναμα μέτρα αντί για τη μείωση των συντάξεων», είπε, εννοώντας την πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ωστόσο, αυτό το απορρίπτουν κατηγορηματικά οι δανειστές, με το επιχείρημα ότι θα μειωθούν κι άλλο οι θέσεις εργασίας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός παρουσίασε αισιόδοξη εικόνα για την πορεία της χώρας. Τόνισε ότι η ύφεση είναι πολύ μικρότερη το 2015 από ό,τι είχε προβλεφθεί, ανακοίνωσε ότι τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί και επισήμανε ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χρειάζονται, τελικά, μόνο 5,7 δισ ευρώ από τα 25 δισ που είχαν προυπολογιστεί. «Πιστεύω, λοιπόν, ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης» υπογράμμισε.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προυπολισμός υπερψηφίστηκε και από τους 153 βουλευτές του Σύριζα και των ΑΝΕΛ. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 2 απόντες, οι οποίοι με επιστολή τους δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here