Τσίπρας: Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει

0
7

«Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μυτιλήνη, την οποία επισκέπτεται μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να επισκεφθούν τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός είπε πως «το έγκλημα πρέπει να σταματήσει», υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, ώστε να συγκρατήσει τις ροές και να συμβάλει στην καταγραφή των προσφύγων.

Όσον αφορά στον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το να πέσει ο φράχτης «είναι μια καλή ιδέα που εκφράζεται από εκείνους που δεν έχουν ιδέα, διότι λόγω ελλιπούς γνώσης, αγνοούν ότι υπάρχουν νάρκες και ότι αποτελεί μία μονομερή ενέργεια».

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε πως οργανώνεται η καταγραφή επιτόπου και πως τα hotspots προχωρούν. Πώς προχωρούν οι κατασκευές που χρειάζονται. Οι άνθρωποι εδώ αντιμετωπίζουν δραματικές καταστάσεις. Είδαμε ανθρώπους να πηδούν στο νερό και να κολυμπούν ως την παραλία. Οι ντόπιοι συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες με καλό και διακριτικό τρόπο. Η οργάνωση των hotspots έχει νόημα μόνο αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη αλληλεγγύη».

Οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς επισκέφτηκαν το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια, ενώ  αναμένεται να επισκεφθούν και τον προσφυγικό καταυλισμό στον Καρά-Τεπέ.

Την ίδια ώρα, το κλίμα στο νησί παραμένει εκρηκτικό λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί και πιστοποιηθεί να βρίσκονται παγιδευμένοι στο λιμάνι .

Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές έχουν καταλάβει το δημαρχείο Μυτιλήνης και έχουν αναρτήσει ένα μαύρο πανό που γράφει: «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών».

Διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί και από τους εθελοντές του Χωριού τού Όλοι μαζί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here