Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

0
6

 

«Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Πετρούπολης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες.


Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαικό. Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη.

Συνεχίζοντας ο A. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους.

Τσίπρας: Η συνεργασία με τη Ρωσία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.


«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας» ανέφερε.
«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα για τη Ρωσία στην Ευρώπη
Υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων τον Απρίλιο και είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

_DSC3526

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα στη σημερινή συνάντηση να ετοιμαστεί κάποιο έγγραφο συμφωνίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε σημαντικό εταίρο την Ελλάδα για τη Ρωσία στην Ευρώπη.
«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε νωρίτερα – απαντώντας σε ερώτηση – ο κ. Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here