Τσίπρας-Τζινπίνγκ: Νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας

0
10

 

Συνάντηση στο Μέγαρο του Λαού είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κίνα Σι Τζινπίνγκ, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μπροστά μας ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει ένα διεθνές ενεργειακό, ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κίνας, τόνισε ότι σε μια περίοδο σύνθετη και δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και εσωστρέφειας για τον δυτικό κόσμο, το όραμά σας «Μια Ζώνη – ένας Δρόμος» (One Belt, One Road) για τη διασύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη, δίνει μια νέα προοπτική σε παγκόσμια κλίμακα για την ειρήνη και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η δέσμευση του κ. Τσίπρα να προωθήσει σημαντικά και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας.

Μετά τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα νέο επίπεδο προσέθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Νωρίτερα, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιέν Αν Μεν έκανε ο πρωθυπουργός όπως ανήρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο twitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here