ΤτΕ: Διευκρινήσεις για τα 500ευρα – Δε θα γίνουμε «πλυντήριο» παράνομων χρημάτων

0
4

 

Διευκρινήσεις σχετικά με την αλλαγή χατρονομισμάτων των 500 ευρώ σε τράπεζες έδωσαν πηγές της Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Επισημαίνουν λοιπόν: Η ΤτΕ «δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες, οι οποίοι νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα».

«Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η εγκύκλιος της ΤτΕ λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές. Δηλαδή αν κάποιος έχει έναν οποιονδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτήν την τράπεζα να αλλάξει 500ρικα, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η (διεθνής) νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here