ΤτΕ: Στα 3,7 δισ. ευρώ η εκροή των καταθέσεων τον Μάιο

0
11

Στα 129,9 δισ. ευρώ υποχώρησε τον Μάιο το υπόλοιπο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, από 133,6 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, δηλαδή η εκροή ανήλθε στα 3,7 δισ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι εκροές των καταθέσεων εντάθηκαν τον Ιούνιο με αποτέλεσμα τα δεδομένα αυτά να θεωρούνται ήδη ξεπερασμένα.

Τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ακόμα ότι στο επίπεδο των δανείων τον Μάιο η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάιο του 2015, ήταν θετική κατά 35 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 261 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,1%, από -2,0% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Μάιο του 2015, από 1,6% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 72 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τον προηγούμενο μήνα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 3 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε σε -1,2%, από -0,6%.

Τέλος, αρνητική κατά 291 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο -3,2%, από -3,1% τον Απρίλιο του 2015. Πιο συγκεκριμένα οι χορηγήσεις των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 3,5% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here