Τυνησία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση σε προεδρικό λεωφορείο

0
10

 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε εκ νέου το βράδυ της Τρίτης στην Τυνησία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 12 πρακτόρων της υπηρεσίας ασφαλείας της προεδρίας σε βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν, στο κέντρο της Τύνιδας.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη σε μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της τυνησιακής πρωτεύουσας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας είπε ότι οφείλονταν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Άλλοι είκοσι πράκτορες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο αρχηγός του κράτους Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελβετία, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται ξανά κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την τυνησιακή επικράτεια. Επιβάλλεται επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τύνιδα και τα περίχωρά της από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί
Παράλληλα, συγκλήθηκε για την Τετάρτη το πρωί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τυνησίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση επισημαίνοντας – από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται – ότι στην Τύνιδα όπως και στο Παρίσι, δίνεται η ίδια μάχη για την δημοκρατία εναντίον του σκοταδισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here