Τζακ Λιου σε FT: Η κατάσταση στην Τουρκία εντείνει την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

0
9

 

Για άλλη μια φορά ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους – και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή» αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι, ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

«Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα» λέει ο κ. Λιου, ο οποίος καλεί τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, παραλλήλως με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, εν όψει της διήμερης επίσκεψης του Τζακ Λιου στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here